Народното недоволство ще се излее в стотния ден на  като

...
Народното недоволство ще се излее в стотния ден на  като
Коментари Харесай

Народното недоволство прелива в пето Велико народно въстание

Народното неодобрение ще се излее в стотния ден на  като пето Велико национално въстание, като  заявка е да сплоти жители от цялата страна. Петото Велико национално въстание ще стартира в 17 часа на 16 октомври в така наречен „ триъгълник на властта ” в София, съобщи БГНЕС.
100 дни към този момент жители са по улиците и площадите на София, митинги има и в други градове, както и от страна на сънародници зад граница.
Хората са недоволни от ръководството на страната, корупцията, която се е настанила по всички етажи на властта, неслучващата се промяна в правосъдната власт. Те упорстват за незабавна оставка на премиера и на цялото държавно управление, за оставката на основния прокурор и за провеждането на почтени избори.
Протестът следва да бъде подсилен от четирима евродепутати, които ще приказват пред българите от трибуната, ситуирана при фонтана пред президентството.
Досега бяха извършени четири огромни митинга, озаглавени като велики въстания.
 Протестите: Ден 99 - Подготовка за пето Велико национално въстание (ОБНОВЕНА) Протестите: Ден 99 - Подготовка за пето Велико национално въстание (ОБНОВЕНА)
За 99-а вечер недоволните от държавното управление излязоха на митинг в центъра на София. Исканията им остават непроменени – оставка на...
За 100 дни недоволството на българите доближи до всички огромни западни медии и такива оттатък океана.
Европейските институции също обърнаха внимание на митингите и те откриха място в отчета на Европейската комисия за върховенството на закона в страните-членки на Европейски Съюз.
По-късно евродепутатите одобриха с огромно болшинство, осъждаща отстъплението от демокрацията и въдворяването на корупция при ръководството на българския министър председател Бойко Борисов.
С отворено писмо хиляди хора от креативната колегия и на науката, и представители на интелектуалния труд обявиха поддръжката си за митинга и се опълчиха на многото деформации в политиката и в обществото у нас. Студенти от Софийския университет също се включиха в митинга.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР